Att ha en tvååring och två nyfödda bebisar! | Johanna Boström
Johanna

Johanna Boström

Annons

Att ha en tvååring och två nyfödda bebisar!

Godmorgon/God förmiddag!

Att ge sitt barn syskon är verkligen inte det lättaste och det hade jag inte ens förväntat mig heller, och att det blev två syskon samtidigt gjorde det ju inte enklare precis. Dessutom är hon inne i någon slags tvåårstrots och då blir ju allt ännu värre.

Om både jag och min man håller på med bebisarna samtidigt blir dottern så otroligt avundsjuk och då börjas det kasta saker och göra sådant som hon vet att vi inte tycker om, allt för att få uppmärksamhet. Häromdagen lyckades hon till och med kasta något så att det träffade en av bebisarna.

Vad gör man när båda föräldrarna “sitter fast” med varsin bebis? Vad gör man när man känner att man inte räcker till? Jag får så dåligt samvete och jag känner mig som världens sämsta mamma. Förhoppningsvis är detta vanligt att känna,

Många gånger tänker jag bara hur enkelt allt skulle vara om vi bara hade fått en bebis. En förälder per barn. Men nu har vi tre barn som ska dela på två föräldrar. Det är verkligen inte enkelt och det som svider mest är att man inte har valt själv att få tvillingar. Självklart skulle jag aldrig vilja ta bort någon av dem och jag känner mig ändå glad och stolt att få vara med om att uppfostra ett tvillingpar. Men när det är som jobbigast kommer alla mörka tankar fram och mitt psyke klarar inte av för många bollar i luften.

Det är i alla fall tur att jag har världens bästa man som tar hand om det som inte jag kan/hinner med och stöttar mig i mitt mående.

Jag beundrar de som är ensamstående och måste sköta allt själv, men som ändå får allt att gå ihop. Jag hade aldrig klarat av det!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Johanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats